Chiama adesso:
+39 329 53 27 386

Categoria:Uncategorized

“Mirëmëngjes Shqipëri” Dekreti për emigrantët shqiptarë që punojnë në Itali

Gjatë një interviste eskluzive në Radio Televizionit shqiptar, Avokati Darien Levani ka shpjeguar situatën në lidhje me punëtorët e huaj në Itali. Një aspekt i veçantë që është trajtuar po ashtu, është edhe mundësitë për tu pajisur me lejë qëndrimi në Itali.   RTSH data 16 maj 2020.

Leggi il seguito

Darien Levani emërohet me titullin e nderit Ambasador i Kombit

Darien Levani emërohet me titullin e nderit Ambasador  i Kombit

Në një ceremoni pranë Kryeministrisë shqiptare në Bulevardin Dëshmorët e Kombit, Avokat Darien Levani është nderuar me çmimin “Ambasador i Kombit”. Ky titull nderi u jepet figurave shqiptare të cilat, me punën e tyre, kanë dhënë një kontribut të veçantë për të përmirësuar imazhin e atdheut. Foto nga mbrëmja (faqe FB Darien Levani) Foto nga […]

Leggi il seguito

Ndryshime në ligjin për nënshtetësinë italiane

Ndryshime në ligjin për nënshtetësinë italiane

Para pak muajsh (në dhjetor 2018) qeveria e re italiane ka aprovuar ligjin 132/2018. Ky ligj ka sjellë disa ndryshime të rëndësishme mbi marrjen e nënshtetësisë italiane. Në përgjithësi, ligji i ri e ka bërë edhe më të vështirë marrjen e nënshtësisë. Kontrollet nga autoritetet (Questura dhe Ministria) do jenë akoma edhe më të rrepta. […]

Leggi il seguito

Certificato del casellario giudiziario

  Il casellario giudiziale è uno schedario istituito presso la Procura della Repubblica che raccoglie i provvedimenti dell’autorità giudiziaria italiana. Il certificato del casellario giudiziale consente la conoscenza dei provvedimenti di condanna definitivi e di alcuni provvedimenti in materia civile ed amministrativa a carico di una determinata persona.

Leggi il seguito